Blog

Ik geef nog geregeld lezingen en workshops. Met de belofte om mijn website en vooral mijn nieuws weer up-to-date te houden even snel een klein berichtje.

 

Waar en hoe je kaarten kan bestellen laat ik snel weten. Echter 1 december 2013 geef ik overdag een leuke Kickboks-workshop in Top Sportcentrum Almere. Dit tijdens het Top Martial Arts Gala dat een jaarlijks terugkerende kracht en vechtsportbeurs is waarbij verschillende betaalde en gratis seminars worden gegeven.

 

Die dag zullen ook Taekwondo toppers Dennis Bekker en Tommy Mollet een workshop geven, daarna zal ik mijn inzichten delen tijdens de  kickboks-workshop!  Blijf dus even deze site en blog volgen voor de komende flyer en waar je de kaarten kan bestellen. Ik zie je dan. 

Samenwerking met Essimo

Ik sta niet stil. Ik ben altijd van mening dat stilstaan ook daadwerkelijk achteruit gaan is. Wel is het zeer goed om heel even stil te staan om te zien welke weg je in moet slaan als je op een kruising komt. In de Ring Sports heb je kunnen lezen dat ik een contract heb getekend met Essimo. Contract klinkt een beetje koud en zakelijk, vandaar dat ik het graag een samenwerking noem. Het is al maanden geleden begonnen en zijn wij de juiste producten gaan uitzoeken voor Ernesto Hoost Fight Gear. Een complete productlijn voor de kickbokser en MMA vechter. 

 

Ernesto Hoost Fight Gear 

Ik wilde kwaliteit en dat heb ik gekregen ook. Niet zonder de letterlijk en figuurlijke slag of stoot. Samples die volgens onze wensen en specificaties gemaakt waren heb ik en een paar kenners uit onze sport getest. De producten die onze testen doorstaan hebben gingen door naar de volgende ronde. Weer testen, fine-tunen, aanpassen en weer testen. Ik wil tenslotte een kwalitatief goed merk in de markt zetten. Mijn gezicht en naam staat er op en dus MOET het een PERFECT product zijn. Natuurlijk is een bandage niet zo spannend, maar als het om de handschoenen en beschermers gaat, dan moet dit het beste van het beste zijn. Na maanden hard werken door Essimo is het dan zo ver. Het contract is getekend, de productie in volle gang en staat er dit jaar nog een productlijn voor de kickbokser en MMA vechter van hoge kwaliteit. Met gezonde ongeduld wachten we op de containers die binnen gaan komen. Dank je wel Jacqueline, Patrick en Peter (Essimo) voor de samenwerking, support en de expertise die we samen in de producten hebben gestopt.

 

JUST PERFECT 

In december zal de nieuwe webshop worden gelanceerd. Ook dat is een samenwerking met Essimo die voor mij nieuw is. Ik word op een leuke manier onder druk gezet om mijn blog, nieuwtjes en weetjes van achter de schermen met jullie te delen. Dus niet alleen hard trainen, maar je vind me geregeld achter mijn laptop of tik ik rustig er op los op mijn mobieltje. 

Ernesto Hoost en Patrick van Kalken

Patrick van Kalken en ikzelf hét contract tekenen voor Ernesto Hoost Fight Gear 
Trainen en zoeken

Een aantal maanden geleden besloot ik om serieus aan mijn gewicht te gaan werken. Ik begon een beetje erg zwaar te worden. Want trainen ben ik altijd blijven doen maar de frequentie was een beetje wisselend zal ik maar zeggen. Nadat ik in juni terug keerde uit Japan besloot ik dit serieus aan te pakken. Inmiddels was ik met krachttraining begonnen maar hardlopen was sinds ik aan de marathon van Tokio had meegedaan vorig jaar een probleem door mijn achillespees blessure.

 

Op vakantie in Turkije besloot ik om minder te gaan snoepen en meer te trainen. Zo viel ik in tien dagen drie kilo af. Ook kwam ik er achter dat hardlopen op de loopband geen probleem was. Met goed rekken na de training had ik geen problemen. Terug in Nederland besloot ik mijn eigen loopband af te stoffen en er weer op te gaan rennen. Tot nu toe gaat dat prima. Het gewicht blijft dalen en inmiddels ben ik in twee maanden tijd acht kilo kwijt. Midlife crisis? Volgens mij niet. Ik denk dat ik na een periode van veel trainen  de tijd heb genomen om het rustiger aan te doen en daar kom ik nu weer van terug. Het is prettiger om fit te zijn en te blijven hoewel ik het ook lekker vind om soms helemaal niets te doen. Alleen heeft dat meteen consequenties voor hoe je er dan uit gaat zien.  Aangezien ik dat niet wil zal ik gewoon moeten blijven doorgaan met de dingen die ik doe. Daarnaast liggen er misschien ook wat sportieve uitdagingen voor me klaar.

 

Don’t worry, aan wedstrijden denk ik echt niet, maar er blijven daarnaast voldoende andere mogelijkheden over om mezelf te kunnen ontplooien. Die ben ik nu aan het onderzoeken. Ik ken mezelf als vechter, als trainer, coach. Er is nog veel meer te doen. Op sportief gebied en daarbuiten. Mijn studie afronden bij het Cruyff Instituut was al een andere stap en ik wil nog meer.  Jezelf ontwikkelen houdt nooit op en ik heb nog genoeg te leren en uitdagingen aan te gaan wat dat betreft. En die zullen niet altijd met mijn sport te maken hebben. Want hoe langer ik zelf uit de actieve wedstrijdsport ben hoe meer ik zie dat de wereld ook nog heel veel andere leuke things to do heeft. Nog meer op zoek naar mezelf en op zoek naar wat ik leuk vind.

Walk your talk

Nou wil ik niet als een zielige ouwe kerel overkomen, maar de laatste tijd bereiken bepaalde verhalen over mezelf mij steeds vaker. Ik moet erbij zeggen dat positieve verhalen, zeker wereldwijd, nog steeds overheersen. Maar binnen de nationale landsgrens schijnen in ieder geval vechters van mij te vinden dat ik maar een puntenpikker was. “Laat maar lullen, het is vast jaloezie”, zullen veel mensen denken en zeggen.

 

Aan de ene kant denk ik dat ook wel. Aan de andere kant vind ik het vervelend, en kan ik er slecht tegen. Terug in de geschiedenis won ik mijn eerste vier wedstrijden allemaal voortijdig. Na vier wedstrijden meteen naar de B-klasse waar de tegenstanders beter waren en de wedstrijden langer koos ik voor zekerheid. Liever mijn wedstrijden “save” winnen dan teveel gas geven en in de vierde ronde uitgeblust zijn. In de A-klasse kwam het k.o. gevoel weer terug en won ik heel veel wedstrijden voortijdig. Toen ik bij de eerste K-1 GP uiteindelijk in de finale van Branco verloor doordat ik teveel met mijn blessures bezig was besloot ik anders te gaan vechten. Op save, met goede technieken dus zo aantrekkelijk mogelijk en loeren op een mogelijkheid om een k.o. te forceren. Als dit niet zou lukken dan maar op punten winnen. Uiteindelijk heeft die strategie me heel veel overwinningen en titels opgeleverd. En soms was daar dan ook een saaie zakelijke wedstrijd tussen. Een wedstrijd waar ik het niet aandurfde om teveel risico te lopen en die ik dan op punten won. Ik vond het een goede tactiek. Maar ondertussen zijn er een aantal vechters die dus vinden dat ik alleen maar op punten probeerde te winnen. Ik heb het ook wel eens rechtstreeks gehoord. Ik ben in mijn carrière 4 keer k.o. gegaan. 4 keer teveel, al is het natuurlijk niet veel vergeleken met de  68 k.o.’s  die ik in 98 gewonnen wedstijden heb gemaakt. Het stomme is dat wanneer je iemand knockout slaat je daar zo intens van kan genieten terwijl als het jou gebeurt je jezelf op dat moment de zieligste mens op aarde vind. Zo zag ik het in ieder geval.

 

Er zijn vechters die altijd voor de kill gaan. Dan gebeurt het wel eens dat je zelf onderuit gaat. Het publiek heeft, terecht, vaak respect voor dit soort vechters. Vechters die er alles aan doen om een k.o. te forceren en de risico’s voor lief nemen. Ik kan daar ook van genieten. Het is leuk om naar te kijken en uiteindelijk zijn het niet mijn hersencellen die eruit worden geramd. Want toegegeven, ik ben een beetje vergeetachtig, en of dat helemaal alleen door mijn sport komt durf ik niet te zeggen,  zelf denk ik het niet. Mijn hoofd heeft  in 32 jaar kickboksen voldoende te verduren gehad. Maar ik ben wel blij dat ik in al die jaren in staat ben gebleven om normaal te blijven praten en me te concentreren en dan vind ik dat ik het goed heb gedaan. De studies die ik in de loop van de jaren heb gedaan zullen niet negatief hebben uitgepakt. Als ik er nu verder over nadenk moet ik de haters maar laten praten, het is altijd makkelijker om over iemand te praten en veel kan ik er niet aan doen.

Zoals sommige van jullie al hebben gelezen op Facebook en Twitter, had ik afgelopen vrijdag 9 september 2011 opnames voor het tv-programma Pauw en Witteman. Dit is afgelopen dinsdag uitgezonden!
 
In deze uitzending vertel ik als ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation over mijn relatie met deze voetbalgrootheid en over mijn relatie met de Foundation!
 
Link naar de opnames